Μουσική Εκδήλωση - Λίνος Κόκοτος

Μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 09/02/2024 στο σχολείο μας Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Πόλεως Χρυσοχούς.

Μαθητές και καθηγητές ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία αφού ακούσαμε μελοποιημένα τραγούδια του Οδυσσέα Ελύτη από τον ίδιο τον συνθέτη Λίνο Κόκοτο. Η ομάδα απαρτιζόταν επίσης από το Γρηγόρη Ιωάννου στην κιθάρα και τον Γιώργο Παπαδόπουλο στο μπουζούκι και τραγούδι. Στη μουσική ομάδα συμμετείχε και ο μαθητής μας Κωνσταντίνος Κακαής, του ΞΕ3 παίζοντας μπουζούκι. Η διάρκεια του προγράμματος ήταν πολύ ευχάριστη για όλους μας, αφού μαθητές και καθηγητές τραγούδησαν και χόρεψαν στα μουσικά ακούσματα των μελοποιημένων τραγουδιών του Οδυσσέα Ελύτη από τους μεγάλους μουσικοσυνθέτες Λίνο Κόκοτο και Μίκη Θεοδωράκη. Ακούστηκαν τα τραγούδια: "Ντούκου- ντούκου", "Μηχανάκι", "Ελένη", "Ο Αύγουστος", "Τα τζιτζίκια", "Θαλασσινό τριφύλλι", "Δελφινοκόριτσο", "Το χρυσό κλειδί", "Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ", "Του μικρού βοριά", "Μαγισσάκι" καθώς και άλλα κυπριακά τραγούδια. 

Τα παιδιά είχαν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον μεγάλο συνθέτη Λίνο Κόκοτο, να συνομιλήσουν και να τραγουδήσουν μαζί του. Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, καθώς και στο μουσικό σχήμα της όμορφης εκδήλωσης που χάρισε σε όλους, μαθητές και καθηγητές, χαρούμενες στιγμές, τραγουδώντας και χορεύοντας με μοναδικά μουσικά ακούσματα που έδωσαν σε όλους μας χαρά, δύναμη και ελπίδα!

  • kokotos (1)
  • kokotos (2)
  • kokotos (3)
  • kokotos (4)
  • kokotos (6)